Nieuws

Interview: Bushpiloot in Australië - Up in the Sky

Ruim twee jaar geleden publiceerde Up in the Sky een artikelenreeks onder de noemer ‘Studenten in de luchtvaart’. Eén van de geïnterviewden was Marijn de Zwart uit Apeldoorn. Hij vertelde over zijn opleiding aan de vliegschool Mission Aviation Training Centre op vliegveld Teuge en zijn plan om bushpiloot te worden. Na het behalen van zijn EASA CPL-brevet en zijn Instrument Rating is hij in mei 2017 met het gezin verhuisd naar Mareeba in Australië, waar een trainingsbasis is van Mission Aviation Fellowship (MAF). Up in the Sky sprak met De Zwart over zijn leven en avonturen in Arnhemland, aan de andere kant van de aardbol.

02-Copyright-Divyan-Ahimaz-MAF

Wennen aan de Australische hoed

Waaraan Jesse en Sophie de Zwart erg moesten wennen op hun Australische school? „Aan de verplichte hoed tegen de zon”, zegt moeder Esther. „Geen hoed betekent: niet spelen. Maar inmiddels zijn ze die hoed wel gewend.”

Lees het artikel uit het RD 

Nieuwsbrief Juni 2018

‘En wees altijd bereid tot verantwoording aan ieder die u rekenschap vraagt van de hoop die in u is, met zachtmoe- digheid en ontzag’ (1 Petrus 3:15). Met deze tekst werden wij alweer ruim een jaar geleden uitgezonden naar Arn- hemland-Australië. We voelen ons steeds meer thuis in Yirrkala en de contacten met de Yolŋu breiden zich uit. We zijn God dankbaar voor Zijn zorg over ons.

Lees de nieuwsbrief nummer 14

Nieuwsbrief Maart 2018

De eerste vijf maanden in Arnhemland liggen achter ons. Een intensieve tijd, waarin we veel nieuwe mensen hebben leren kennen. Het team waarin wij werken bestaat uit ongeveer 20 piloten en heel veel ondersteunende staf, waaronder engineers. Het was een tijd met veel nieuwe uitdagingen, waarin het gezegde ‘alle begin is moeilijk’ soms wel heel erg waar was. Gelukkig zijn er ook zoveel zegeningen en mooie momenten dat we ook kunnen zeggen dat het goed gaat met een ieder van ons. 


Elke dag is anders... ‘Van pech tot een nat pak.’

Aan het begin van deze week was ik samen met instructeur David op pad naar Gan Gan (een kleine nederzetting, ook wel ‘homeland’ genoemd), om twee mensen op te halen die naar het ziekenhuis moesten. Dit is ongeveer 40 minuten vliegen. Eenmaal gereed voor vertrek vanuit Gan Gan, bleek het vliegtuig bij de laatste check benzine te lekken op de verkeerde plek. De passagiers die net goed en wel zaten mochten weer uitstappen. Na een poging de monteurs te bereiken in Gove, bleken we geen bereik te hebben. Hierna zijn we naar het dorp gewandeld, een kwartiertje lopen, waar we met de vaste lijn konden bellen. Twee uur later was de monteur gearriveerd, vier uur later was het vliegtuig gerepareerd en na een half uur papierwerk invullen konden we weer verder! 


Structureel of eenmalig doneren

Naast ondersteuning in meeleven en gebed is een gezonde financiële basis absoluut noodzakelijk om de uitzending van familie de Zwart mogelijk te maken. Zij zijn voor hun levensonderhoud volledig afhankelijk van uw steun. Er is voor en na de uitzending veel geld nodig. Daarom doen wij een dringend beroep op u om Marijn & Esther financieel te ondersteunen.

Overzicht Nieuwsbrieven

Ieder kwartaal geven we een nieuwsbrief uit, blijf door middel van deze nieuwsbrief op de hoogte. Bekijk de inmiddels verschenen nieuwsbrieven hiernaast.


Vul uw eigen inhoud in.