Nieuws

Elke dag is anders... ‘Van pech tot een nat pak.’

Aan het begin van deze week was ik samen met instructeur David op pad naar Gan Gan (een kleine nederzetting, ook wel ‘homeland’ genoemd), om twee mensen op te halen die naar het ziekenhuis moesten. Dit is ongeveer 40 minuten vliegen. Eenmaal gereed voor vertrek vanuit Gan Gan, bleek het vliegtuig bij de laatste check benzine te lekken op de verkeerde plek. De passagiers die net goed en wel zaten mochten weer uitstappen. Na een poging de monteurs te bereiken in Gove, bleken we geen bereik te hebben. Hierna zijn we naar het dorp gewandeld, een kwartiertje lopen, waar we met de vaste lijn konden bellen. Twee uur later was de monteur gearriveerd, vier uur later was het vliegtuig gerepareerd en na een half uur papierwerk invullen konden we weer verder! 

image1


Vandaag ging de vlucht naar Groote Eylandt, een eiland op ongeveer een uur vliegen van Yirrkala. Het weer was slecht, waardoor we een weg moesten zoeken tussen de wolken door, terwijl het volop regende. Een goede ervaring om mee te maken en ondertussen probeerde ik zoveel mogelijk boven wat eilanden te vliegen voor het geval dat. Nadat onze passagier veilig was afgeleverd op de plaats van bestemming, zijn we doorgevlogen naar de andere kant van het eiland. De bomen waren daar wel erg dicht tegen de runway aangegroeid. Onze taak was om de bomen terug te snoeien, waardoor deze runway weer in gebruik kan worden genomen door MAF. Deze klus hebben we geklaard in de stromende regen, wat best verfrissend is gezien de temperaturen hier! Nadat we onze passagier weer hadden opgepikt, vlogen we op 7500ft weer rechtstreeks terug naar Gove, met een nat pak en doorweekte schoenen...Structureel of eenmalig doneren

Naast ondersteuning in meeleven en gebed is een gezonde financiële basis absoluut noodzakelijk om de uitzending van familie de Zwart mogelijk te maken. Zij zijn voor hun levensonderhoud volledig afhankelijk van uw steun. Er is voor en na de uitzending veel geld nodig. Daarom doen wij een dringend beroep op u om Marijn & Esther financieel te ondersteunen.

Overzicht Nieuwsbrieven

Vul uw eigen inhoud in.